Spring over navigation.
Hjem

Galleri

Noorbohandelens nye lokale på første sal byder på både hyggelig café ambiente og giver mulighed til skiftende udstillinger med værker af anerkendte kunstnere og kunsthåndværkere.
 

DARK SKY fotoudstilling i efterårferien 2015

Fernisering: lørdag den 10. oktober 2015 kl 14.30 i Noorbohandelen

Natten er fuld af oplevelser. Stjernerne der fylder himlen, fugle og dyr der fylder natten med lyde og dufte som er mere kryderet og eksotiske end vi kender dem fra dagtimerne. Natten er en total oplevelse som man skal opleve.
Tom Axelsen har i mange år været fascineret af stjernehimlen, natten og det naturlige mørke. Og har i næsten lige så mange år fotografere natlandskabet, hvor stjernehimlen og landskabet tilsammen udgør en helhed, som kun få mennesker har oplevet.
Tom Axelsen vil fortælle om nogle udvalget billeder fra natten og hvor lidt der skal til for at man selv kan opleve natten på en helt ny måde. Tom vil også berøre det igangværende projekt Dark Sky Møn og Nyord og hvorfor det er vigtigt at passe på nattemørket.

Vi glæder os til at byde mange interesserede stjernekiggere velkommen i Noorbohandelen i efterårsferien.

M45 Månen Venus og Merkur - 12x16 cm - Til pressemeddelelse, kopi 2.jpg

Ida Guldhammer - en af Danmarks førende papirkunstnere udstiller på Nyord

Sidste chance at opleve den smukke papirkunst udstilling i Noorbohandelen
Udstillingen varer til og med udgangen af september måned

Ida Guldhammer, medlem af BKF og Dansk Billedhuggersamfund, er oprindelig uddannet billedvæver og tekstildesigner fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Siden da har Ida næsten udelukkende arbejdet med brugen af papirets utallige muligheder i sit kunstneriske udtryk.

I dag er hun af de førende papirkunstnere i Danmark og mange udstillinger overalt i Danmark bekræfter det.

Idas metode har altid sit udspring i naturen. De senere år med forskellige blades form som udgangspunkt i store eller mindre installationer, og i relieffer. Bl.a. i Augustenborg med Dansk Billedhugger Samfund 100 skulpturer i 100 dage, hvor Idas bidrag var værket ”Falling leaves” bestående af 80 røde blade.

For Ida handler kunsten om det enkle, om naturen og livets cyklus, om livet og døden.

At se en verden i et sandkorn
Og en himmel i en vildtvoksende blomst
At holde uendeligheden i din håndflade
Og evigheden i en time

(William Blake, 1757-1827).

Ida_blade.jpg

Sommerudstilling 2014

Landscape & Texture
Tøj i Nunofilt, maleri i olie, akryl og akvarel samt fotografi - kreativ adgang til et tema med mange variationer.
En udstilling med værker fra 2 generationer; Solveig Tenberg, Bent Tenberg og Annette Tenberg fra Noorbohandelen har arbejdet sammen i det sidste halve år med fokus på spændende teksturer i kombination med landskab.
Tekstur/overflade er temaet i en serie håndlavet tøj i nunofilt, hvor kombinationen af silke, uld og effektgarn giver særdeles spændende strukturer til de unikke veste, tørklæder og andre bærebare filtkunstværker, som Annette og Solveig har stået for.
Bent og Solveig lod sig inspirere af landskabet på Nyord og Ulvshale til en serie fotografier, der både ser helt tæt på naturens teksturer og former og fokuserer bredt på landskabet og den høje himmel.
Sidste element i udstillingen er en serie malerier i olie, akryl og akvarel fra Annettes hånd, der strækker sig fra 'seascapes' til meditationer med sten.

Det er første gang at familien Tenberg selv står for Noorbohandelens caféudstilling. 2 generationer med lyst til leg og kreative udfordringer i forskellige teknikker og medier. Udstillingen åbner den 12. juli og varer til begyndelsen af efterårsferien. Den er åben i forretningens åbningstid, vel mødt :).

Nyords-enge-Annette-Tenberg_web.jpg
foto_bent-web.jpg
felt_web2.jpg
felttxtures_web.jpg
BilagStørrelse
sommerudstilling 2014_web.pdf633.6 kB

Unik keramik og fantasifuld billedevæv

Udstilling af excellente og unikke værker af billedevæver Bente Egedorf & keramiker Bent Jørgensen, begge Hårbølle, Møn.
Det er med stor glæde at Noorbohandelen i påske 2014 gæster to spændende og velkendte mønske kunstnere i en fællesudstilling. Bente Egedorfs fantasifulde, fortællende billedetæpper harmonerer perfekt med Bent Jørgensens legende, lette keramik. Glæd Jer til at se deres værker sammen i Noorbohandelns café fra påske til Skt. Hans.

Fra pressemeddelelsen

Slå rommen i Glasset!


Noorbohandelen på Nyord inviterer til fernisering og byder på nye smagsoplevelser

Lørdag den 12. April kl.14.30 holder Noorbohandelen fernisering for den nye caféudstilling og kunstnerparret Bente Egedorf og Bent Jørgensen.
Begge er kendte navne i hver deres fag.
Bente Egedorfs farvestrålende, vævede tæpper er fantasifulde og fortællende. Her går gedigen kraftfuld håndværk i tråd med stærk kunstnerisk udtryk.
Bent Jørgensens keramik er dejlig, let, fantasifuld og gør en hver ejer glad.
Kunstnerparret har igennem mange år levet på Bøllegården i Hårbølle. Bedt om at sende et par linjer til udstillingens værker, leverer Bent Jørgensen denne fine lille anmeldelse af øen Nyord, som er hjemsted for udstillingsstedet Noorbohandelen.

”Men mindre kan gøre det, når man besøger Nyord, og det bør man gøre mindst et par gange om året. Det er en fornøjelse, at gå igennem den prydelige by, hvor man altid ender nede på havnen, med liv og både på rad. Især på en stille hverdag kommer byen til sin ret, hvor man kan drømme sig tilbage i tiden, i disse rammer, som mærkeligt nok, aldrig har fristet en filminstruktør. Noget af det sidste der er kommet til Nyord, er Noorbohandelen, hvor Annette og Wolfgang har opbygget et driftigt handelshus med cafè, og med en aflægger til Torvehallerne i København.

Ovenpå butikken ligger husgalleriet, hvor mange har udstillet i tidens løb. Her er der fernisering på en ny udstilling, lørdag d.12 april, kl.14.30, med billedvæveren, Bente Egedorf og keramikeren, Bent Jørgensen, fra Bøllegården i Hårbølle.

Her er alle velkomne, og lidt utraditionelt kunne der sagtens være rom i glassene, for huset rummer et stort udbud af den slags stærke, eksotiske drikke, der tilmed sælges i løs vægt, i husets egen eller i medbragt emballage. Men sådan er der altid overraskelser på Nyord. Nyord giver minder!

Så er der fra Noorbohandelens side kun at tilføje, at der er lagt nye rom på hylderne samt andre lækkerier både i spiritus og specialitet afdelingen. Og selvfølgelig holder både sennepsmøllen og Noorbohandelen åben i påskeugen.

udstilling-taepper.
Bente_noorbohandelen.jpg
Bent-noorbohandelen.jpg

2013 udstilling om "Møllestangen" - Nyords Lodsudkik

Den historiske lodsudkik "Møllestangen" er øen Nyords symbol. Den lille markante bygning med den storslåede udsigt pynter ikke alene avisartikler og turistbrochurer. "Møllestangen" har været et spændende motiv for kunstnere og illustratorer igennem tiderne. I anledning af regentparrets besøg på Nyord har Noorbohandelen inviteret cafeens gæstekunstnere igennem årene at bidrage hver med et værk der sætter "Møllestangen" i scene. Andre værker er udlånt af Nyords borgere. Udstillingen er åben i weekenden 6.- til 8. september og weekenden efter. De deltagende kunstnere er til sted fredag den 06. september, når regentparret besøger øen.

De deltagende kunstere er:

Jørgen Clemmensen (foto)
Morten Pihl (fotografi)
Lise Pflug (maleri)
Tanja Borzunova (maleri)
Claudio Bannwart (grafik)
Liza Krügermeier (maleri)
Rupert Sutton (maleri)
Finn Holm (maleri)
Bent Tenberg (foto, installation)
Solveig Tenberg (foto)
Michael Stolt (maleri)
Jørn Petersen (foto)
Annette Tenberg (maleri)

lods_nyord_web_noorbo.jpg
Lise-Pflug_Noorbo_web.jpg

2 udstillinger i Noorbohandelen i 2013

Velkommen til 2 udstillinger i Noorbohandelens café i 2013.

“Eventyrlige Nyord – dag og nat”
Sæsonen starter med en ny udstilling med malerier af Finn Holm.
Udstillingen åbner med fernisering Skærstorsdag, den 28. marts 2013, kl 14.30

Billedserien falder i 2 dele. Den ene del er naturinspirerede malerier - mere eller mindre abstrakte. Mange af dem med fugle. "Selvom jeg ikke er fuglemaler som sådan, er de jo ikke til at komme uden om, når det drejer sig om Nyord", fortæller Finn Holm. Den anden del er fantasier over, hvad der måske kan opleves om natten forskellige steder på Nyord. Desuden vil udstillingen omfatte en halv snes skulpturer af træ fundet ved de Mønske strande.

Nyord - lodsernes Ø
I anledningen af regentparrets besøg på Nyord den 06. september 2013, arbejder Nyord lokalhistoriske forening på en særudstilling om lodsudkik "Møllestangen" og lodsernes historie på Nyord. Udstillingen suppleres med kunstneriske fortolkninger af lodshuset i Noorbohandelen. Udstillingen viser maleri, fotografi og videoinstallation skabt af forskellige kunstnere igennem årene.

lods_nyord_web_noorbo.jpg
Finn_Holm_web_noorbo.jpg

Øjeblikke på Nyord

Videoinstallation af Bent Tenberg
Vises i anledning af Naturens Dag på Hyldevang Naturcenter
Søndag den 09. september 2012 fra 10-16

Se i forlængelse af arrangementet på Hyldevang også Bents naturfotografier i Noorbohandelens Café.

Læs mere om arrangementet på

Bent Naturens dag kopi  kopi .jpg

En hyggelig fernisering og en ung, lovende fotograf

Den kolde østenvind holdt ikke gæsterne tilbage fra besøget af ferniseringen påskelørdag i Noorbohandelen. Wolfgang hilste velkommen, og Bent introducerede sine fotografier, som han for første gang selv så i stor format og professionelt print.

Selv ægte Noorboere studsede over enkelte motiver, som var taget lige ude på landevejen, dog fra uventet perspektiv og med nyt syn. Bent bearbejder ikke sine billeder i fotoshop, men vælger ofte vinkler, lys- og vejrforhold, som skaber særlige stemninger og spænding. Interesse skabte også hans makrofotografier af planter, insekter og livet i vandkanten. Kommentarerne lød lige fra "Nej, hvor smukt" til "ihh en igle"...

Udstillingen tiltrækker i disse dage naturelskere og hobbyfotografer på jagt efter forårsnatur og fuglelivet, og den skaber bevågenhed omkring den mangfoldige og spændende natur på Nyord & Møn.

En særlig del af udstillingen er dediceret til de skotske Highlands unikke landskaber og ikke mindst fårene, som hører til der.

Udstillingen fortsætter foråret og sommeren igennem og suppleres hen ad vejen med nye motiver.

Fernisering af fotoudstillingen "kystlandskaber" med naturstudier af Bent Tenberg
Bent fernisering 1 web.jpg

NY fotoudstilling " Naturstudier fra kystlandskaber"

Fernisering: lørdag den 07. maj 2012, kl. 15.00
Traditionen tro åbner Noorbohandelen udstillingssæsonen med en forårsudstilling i påsken.
I år er udstillingslokalet reserveret til den 18årige Bent Tenberg, som debuterer med fotografier. Bents tema er naturstudier, og han har fordybet sig i kystnaturen på Nyord og Ulvshale og på en rejse i de skotske Highlands i forår 2012.

Bent har fotograferet i nogle år og været i praktik hos Morten Pihl og Lene K. Ishøy. "Jeg elsker at færdes i naturen og at gå på opdagelse med mit kamera. Det kan være himmel og hav, vejrlig, årstider eller detaljer i flora og fauna, der tiltrækker min opmærksomhed. Jeg prøver at være åben og samtidig at fokusere."

Udstillingen åbner påskelørdag kl 15.00 med fernisering og varer sommeren over i Noorbohandelens åbningstider.
Velkommen til nye oplevelser i Noorbohandelen på Nyord.

bent_natur_3_web.jpg
bent_natur_2_web.jpg
Bent_natur_1_web.jpg

NY udstilling: Finn Holm Nyord malerier

Fernisering: torsdag den 21. april 2011 kl 15

Ferniseringen af den nye udstillingen har været en pæn succes. De fremmødte glædede sig over en vellykket åbning og de første malerier fandt straks nye ejer. William Houman, formand for Nyord Lokalhistorisk Forening fik alle fremmødte op ad stolene, da han i sin beretning om bykulturen og naturen på Nyord tog udgangspunkt i Finns motiver af historiske gårde og naturen på engene. Det vrimlede med glæde besøgende i Noorbohandelen i påskedagene - på alle etager og på terrassen var der liv, og alle nød det dejlige vejr med en lille forfriskning. Finn Holms udstilling vil fortsat være åben i butikkens åbningstid.

Udstillingen omfatter olie- og acrylmalerier. Alle malerier har relation til Nyord - byen, naturen og havet omkring.
I anledning af ferniseringen vil William Houman, formand for Nyord kulturhistorisk forening, fortælle om livet, sammenspil af kultur og natur på Nyord igennem tiderne.

Tanker om Nyord i forbindelse med min udstilling i Noorbohandeln.
Gennem de efterhånden mange år hvor jeg er kommet på Møn, har jeg besøgt Nyord utallige gange. Hver gang har jeg haft lyst til at omsætte mine indtryk til billeder, men det er altid blevet ved tanken. Da jeg så for ca. et år siden sagde ja til at lave en udstilling i Noorbohandeln’s galleri, besluttede jeg, at tanke nu måtte blive til handling.
Jeg synes, at besøg på Nyord altid har fremkaldt stemninger hos mig, som jeg har haft vanskeligt ved at omsætte til billeder. Jeg var derfor meget spændt på, hvilket resultat der kom ud af det, da jeg endelig gik i gang. Men det er måske ikke overraskende, at en væsentlig del af produktionen handler om Nyords Enge i et forsøg på at fremkalde den stemning der hersker og i et forsøg på at trænge ind i engenes hemmeligheder. Man kan jo ikke bevæge sig ud i området og undersøge det tættere på, så man må nøjes med at se og høre. Og det er som om øjne og øren aldrig får nok – synsfeltet synes uendeligt og man lytter intens til naturens egen vedvarende stilhed. Det er en helt anden verden der udenfor asfaltvejen - smuk og uudgrundelig.
Nyord By er også et fascinerende og stemningsfyldt sted. Her kan man komme tæt på, men føler sig alligevel som tilskuer. Roen og stilheden er slående. De gamle bindingsværksgårde og huse, står som monumenter og synes at have sat tiden i stå. Netop disse gamle bygninger med deres store hvidkalkede flader er for mig den egentlige sjæl i Nyord By, og derfor er det blevet til et par malerier med dem som motiv.
Desuden omfatter produktionen malerier af himmel og hav m.m. omkring Nyord, og i alt er det blevet til ca. 20 olie- og acrylmalerier , som spænder fra det meget genkendelige til det mere abstrakte.
Finn Holm

nyordmalerei-finn-holm-web.jpg
Finn-Holm-4-web.jpg
finn-Holm-3-web.jpg
Finn-Holm-3--web.jpg
Finn-Holm-2-web.jpg
Finn-Holm-2-web.jpg
Finn-Holm-1-web.jpg
Finn Holm 5 web.jpg
Finn Holm 4 web.jpg