Spring over navigation.
Hjem

Lise Pflug udstiller fuglemalerier

Fin fernisering for Lise Pflug med fokus på Nyords fugleliv

Noorbohandelen på Nyord slog dørene op til de nye udstillings- og caféfaciliteter med Lise Pflug som første gæstekunster. Lise havde, i sine malerier, sat fokus på fugle – og især Nyords fugleliv. Som Lise selv kom ind på under ferniseringen – maler jeg jo ikke hver fjer -. Ikke desto mindre er hendes malerier meget levende fortællinger om fuglenes færden i naturen. Med lette penselstrøg flyver hun hen over lærredet og fanger en rovfugl lige i det øjebliks spænding, inden han styrtdykker efter sin bytte.

Lises malerier viser både fuglelivet på Nyords enge og inspirationer, som hun samlede på sine rejser til Indien og Sibirien – en flot udstilling med masser er dejlige detaljer.

Ferniseringen blev endnu mere levende, da Søren F. Hansen fra Fugleværnsfonden fortalte om FVFs plejeindsatser på Nyords enge, som er en af Øst Danmarks største og mest fuglerige strandengslokaliteter og ikke mindst en rasteplads af international betydning for træk- og ynglefugle. Ved hjælp af Lises malerier gav Søren overblik over fuglebestande, over miljøbelastninger og over nye koncepter, som skal bidrage til at skabe bedst mulige forudsætninger for en positiv fremgang af de forskellige arter.

Udstillingen og Fugleværnsfondens informationsmateriale trak også i påskedagene en del interesserede besøgende over til Nyord. – Det er et koncept, som vi vil fortsætte med, fortæller Wolfgang Sürth, ejeren af Noorbohandelen. - Udstillinger og den lidt mere private caféatmosfære er et godt supplement til vores forretning. –

Udstillingen med Lise Pflugs malerier fortsætter frem til medio maj, og den næste kunstner er allerede udpeget. Avisen vil berette om det i den kommende tid.

lise_pflug-web.jpg
Lise fernisering.jpg
Fugleforedrag