Spring over navigation.
Hjem

NY udstilling: Finn Holm Nyord malerier

Fernisering: torsdag den 21. april 2011 kl 15

Ferniseringen af den nye udstillingen har været en pæn succes. De fremmødte glædede sig over en vellykket åbning og de første malerier fandt straks nye ejer. William Houman, formand for Nyord Lokalhistorisk Forening fik alle fremmødte op ad stolene, da han i sin beretning om bykulturen og naturen på Nyord tog udgangspunkt i Finns motiver af historiske gårde og naturen på engene. Det vrimlede med glæde besøgende i Noorbohandelen i påskedagene - på alle etager og på terrassen var der liv, og alle nød det dejlige vejr med en lille forfriskning. Finn Holms udstilling vil fortsat være åben i butikkens åbningstid.

Udstillingen omfatter olie- og acrylmalerier. Alle malerier har relation til Nyord - byen, naturen og havet omkring.
I anledning af ferniseringen vil William Houman, formand for Nyord kulturhistorisk forening, fortælle om livet, sammenspil af kultur og natur på Nyord igennem tiderne.

Tanker om Nyord i forbindelse med min udstilling i Noorbohandeln.
Gennem de efterhånden mange år hvor jeg er kommet på Møn, har jeg besøgt Nyord utallige gange. Hver gang har jeg haft lyst til at omsætte mine indtryk til billeder, men det er altid blevet ved tanken. Da jeg så for ca. et år siden sagde ja til at lave en udstilling i Noorbohandeln’s galleri, besluttede jeg, at tanke nu måtte blive til handling.
Jeg synes, at besøg på Nyord altid har fremkaldt stemninger hos mig, som jeg har haft vanskeligt ved at omsætte til billeder. Jeg var derfor meget spændt på, hvilket resultat der kom ud af det, da jeg endelig gik i gang. Men det er måske ikke overraskende, at en væsentlig del af produktionen handler om Nyords Enge i et forsøg på at fremkalde den stemning der hersker og i et forsøg på at trænge ind i engenes hemmeligheder. Man kan jo ikke bevæge sig ud i området og undersøge det tættere på, så man må nøjes med at se og høre. Og det er som om øjne og øren aldrig får nok – synsfeltet synes uendeligt og man lytter intens til naturens egen vedvarende stilhed. Det er en helt anden verden der udenfor asfaltvejen - smuk og uudgrundelig.
Nyord By er også et fascinerende og stemningsfyldt sted. Her kan man komme tæt på, men føler sig alligevel som tilskuer. Roen og stilheden er slående. De gamle bindingsværksgårde og huse, står som monumenter og synes at have sat tiden i stå. Netop disse gamle bygninger med deres store hvidkalkede flader er for mig den egentlige sjæl i Nyord By, og derfor er det blevet til et par malerier med dem som motiv.
Desuden omfatter produktionen malerier af himmel og hav m.m. omkring Nyord, og i alt er det blevet til ca. 20 olie- og acrylmalerier , som spænder fra det meget genkendelige til det mere abstrakte.
Finn Holm

nyordmalerei-finn-holm-web.jpg
Finn-Holm-4-web.jpg
finn-Holm-3-web.jpg
Finn-Holm-3--web.jpg
Finn-Holm-2-web.jpg
Finn-Holm-2-web.jpg
Finn-Holm-1-web.jpg
Finn Holm 5 web.jpg
Finn Holm 4 web.jpg