Spring over navigation.
Hjem

Velkommen til Nyord, den lille ø med de store oplevelser


Et helt særligt besøg skal gå til øen Nyord, der nås over en lille bro fra Møn. Her finder du natur og kultur i skøn forening – store enge og vådområder, hvor kvæg græsser og trækfugle hviler, og byen Nyord med de gamle gårde, små fiskerhuse og havnen, som er en levende del af kulturhistorien.

DARK SKY på Møn og Nyord - korkoncert i efterårsferien 2015

kor_aquamarant.jpg

Dark Sky - Korkoncert med det hollandske kor Aquamarant i Nyord Kirke

Søndag den 18. oktober kl. 19 afsluttes efterårsferien med en stjerne koncert i Nyord kirke, hvor det hollandske kor Aquamarant synger sange om natten, himlen og efteråret. Vær med til en fantastisk koncertaften i Nyords kirke, der kun er oplyst af stearinlys.

Pressemeddelelse
Sange om Natur, fordybelse og kærlighed
2 korkoncerter afslutter efterårsferien med fordybelse i stjernehimlen

Lørdag den 17. oktober kl.19 i Borre Kirke
Søndag den 18. oktober kl. 19 i Nyord Kirke


TEAM RYNKEBY på besøg i Noorbohandelen

Team Rynkeby 2-web.jpg

En dejlig forsommer-søndag i juni måned lagde - Team Rynkeby, Næstved - vejen forbi smukke Nyord. Noorbohandelen serverede "Virgin Mojito" som forfriskende pausedrink til cykelrytterne.


Regentparret aflægger besøg på Nyord

dronning-v.-noorbo_3494.jpg_web

Det var en stor dag for den lille ø, da regentparret aflagde Nyord sit besøg, fredag den 06. september 2013. Det smukkeste solskinsvejr og mange glæde gæster skabte de perfekte ramme for en uforglemmelig dag. Regentparret ankom til festpladsen overfor Noorbohandelen, hvorfra besøget startede i Nyord Lokalhistorisk udstilling. En af højdepunkterne var, da HM Dronning Margrethe II åbnede lodsmuseet Møllestangen, som Nyord lokalhistorisk forening har istandsat og indrettet. Mens hendes Majestæt besøgte Nyord kirke, lagde Prinsgemalen vejen forbi Noorbohandelen. Læs mere om besøget på nyord.info.


Svalevrimlen på Nyord

svaler-web.jpg

I midten af august er tiden inde at se svalerne opsøge Nyord by på jagt efter føde og for at samle kræfter til det store træk sydpå.
Land- og bysvalerne samt digesvalerne, der ellers holder til på Nyords enge trækker op til byen, hvor de fanger insekter over høstmarkerne og hviler sig på husenes tage, i træerne og på de gamle luftledninger, som ikke blev fjernet da el-ledningerne blev lagt under jorden. Især ned ved Nyord havn kan svalerne opleves siddende i tusindvis på ledningerne.
Fotos: Bent Tenberg


Danmarks smukkeste landsby - Nyord på 2. plads

JagtfraPræstø.jpg

Det såkaldte ”Udkantsdanmark” stemples ofte som uattraktivt og hensygnende. Bygningskultur Danmark ønskede med konkurrencen om "Danmarks smukkeste landsby" at nuancere det negative fokus. Smukke og velbevarede landsbyer er nemlig et af landdistrikternes store aktiver. Konkurrencen skabte ikke alene bevågenhed og medie interesse.
Den vil også bidrage til at sætte gang i lokale udviklingsprojekter.

Kandidaterne til Danmarks Smukkeste Landsby 2011 var:

Listed på Bornholm, Nyord ved Møn, Højerup på Stevns, Reersø på Vestsjælland, Viby på Hindsholm, Tranekær på Langeland, Voldtofte ved Assens, Hjarup ved Kolding, Kousted ved Randers, Store Darum ved Esbjerg, Ballum ved Vadehavet, Sønderho på Fanø. Konkurrencens vinder blev Sønderho på Fanø - et stort tillykke herfra.


Musik i sommernatten

kirken-web.jpg

Nyd en sommeraften med musik i den lille smukke kirke på Nyord.
Søndag den 7. august 2011 kl 21. Adgang er gratis.
Nyord Kirke,
Søndergade 1,Nyord.


Vinter på Nyord

is web .jpg

Vinteren 2010-11 var af særlig karaktér. Det sneede allerede fra medio november og vinteren blev ved til marts. Men smukt var den. Fotos Bent Tenberg og Annette Tenberg.


Frokost i det grønne

spurvehoeg-1-web.jpg

Spurvehøgen holder frokost på Nyord
En sjælden oplevelse - i hvert fald så tæt på. Spurvehøgen - foderbrættets skræk - holdt i efterårsferien sin frokost direkte foran Nyord Lokalhistorisk Udstilling og sennepsmøllen. De mange besøgende fik en spændende oplevelse og Bent Tenberg var hurtig frem med kameraet. Se selv.


Efteråret på Nyord

solsikker.jpg

Svalerne er næsten rejst allesammen, undtagen de sidste sene par, der stadig fordrer unger på reden. Se her smukke efterårsimpressioner. Fotos af Bent Tenberg.


Svaler på Nyord

svaler-2-web.jpg

Det er nu i starten af august, hvor svalerne i tusindevis letter fra rederne på Nyords gårde og samles på telefonledningerne rundt omkring i byen, inden de tager afsted til de varme lande.