Spring over navigation.
Hjem

Nyord Sennep

Sennepssmåkager

Sennepssmåkager.jpg

400 gr. fint sigtet Nyord Mel
300 gr. Smør
200 gr. Sukker
2 tsk. Gul Sennepsmel fra Nyord
Lidt hele Gule Sennepskorn til Pynte

Smør, mel, sukker og sennepsmel æltes sammen. Dejen trilles til en pølse som sættes i køleskab et par timer.
Der skæres skiver af pølsen, der lægges på en bageplade med bagepapir.
Drysses med hele gule sennepskorn som pynt.
Bages på 200 grader i ca. 8 minutter - til de er gyldne.


Nyord sennep har fået sin egen hjemmeside

sennep og markhuset.jpg

www.nyordsennep.dk Nyord Sennep har fået sin egen hjemmeside. Det gør det nemmere for kunderne og interesserede at få en hurtig overblik over årstidens aktuelle varianter og informationer, opskrifter og det seneste nyt fra sennepsmøllen. Selvfølgelig forhandler Noorbohandelen Nyord sennep fortsat både på Nyord og i Københavns Torvehaller.


Åbent hus i Nyord Sennepsmølle

fremvisining-sennep-web.jpg

I sommerferien afholdes der Åbent hus i Nyord sennepsmølle.
Kig sennepsmølleren over skulderen. Hør den spændende historie om vores ældste hjemmedyrkede krydderi.
Hver tirsdag kl. 14.30, fra den 28.juni. - 02. august 2011
Min, 5 personer; pris per person 20,- kr. Børn gratis.

For grupper kan der aftales særlige rundvisninger.
Du kan også fremstille din egen sennep. For familier eller grupper med max 6 personer.
Kontakt Noorbohandelen.


Nyord Senfmühle auf Studientour

Die Senfmüller von Nyord waren auf Studientour in Deutschland, um eine der ältesten, noch immer aktiven Senfmühlen "Die Historische Senfmühle" in Monschau zu besuchen. Ziel des Aufluges war es, etwas über die Herstellung, die Produkte und die Präsentation zu lernen. Der Besuch war ein grosser Erfolg, da man sowohl engagierte Kollegen traf und viele gute Ideen mit nach Hause nehmen konnte. Abschliessend wurde auch noch ein Gegenbesuch der Familie Breuer vereinbart, die das Projekt auf Nyord dafür lobten, dass man hier den Senf selbst - bald auch mit offiziellem Ökosiegel - anbaut, und weil der Nyord Senf auf die gleiche schonende und gründliche Weise hergestellt wird, wie der Senf in Monschau.


Nyord Sennepsmølle på studietur

monschau-moelle-web-1.jpg

Sennepsproducenterne fra Nyord har været på studietur i Tyskland for at besøge en af de ældste, stadig aktive sennepsmøller "Die historische Senfmühle Monschau". Formålet med turen var at samle indtryk om produktionen, produkter og præsentationen. Besøget var en stor succes, da man både mødte engagerede kollegaer og fik en masse gode ideer med hjemme.


Nyord sennepsmølle indvies officielt torsdag den 21. oktober 2010 kl 14.30

DownloadedFile.jpeg

 INVITATION  
til festlig åbning af Nyord Sennepsmølle, den 21. oktober, kl. 14.30 

 Sennepsprojektet på Nyord har næsten nået målstregen. Det er derfor på tide at gøre erfaringerne op og at fremvise resultaterne. 
 Vi har igennem de tre høstsæsoner, projektet varede, gjort mange praktiske erfaringer, opbygget et godt og bredt lokalt samarbejde, 
og ikke mindst er vi blevet gode til at gøre Nyord sennep til et spændende lokalt produkt – også for de andre medlemmer i fødevarenetværket ”Kultivator”. 


Gulerodsråkost med pop sennep fra Nyord

gulerodssalat med pop sennep.jpg

NYORD SENNEP sælges også som frø - til madlavning, syltning eller til ”pop” sennep:

(opskrift til 4 pers.)

Ca. 500 g gulerødder
1-2 spsk. gule sennepsfrø
2. spsk. god olie - f.x. en af Noorbohandelens nye olivenolier fra Sicilien.
2 spsk. Citronsaft
½ spsk. Salt
Kværnet peber
Brøndkarse eller karse
Skræl gulerødderne og riv dem groft. Rist sennepsfrøene i olien med låg over gryden, til de popper ligesom popcorn. Bland gulerødder med frøene, citronsaft, salt & peber lige inden serveringen, så senneps- frøene stadig er sprøde. Vend karse i.
God appetit.


Mere om Nyord sennep

Nyord udstilling.jpg

Sennepen dyrkes på Nyords marker uden anvendelse af sprøjtemidler. Markerne er under omlægning til økologi. Der dyrkes gul, sort og brune sennepsfrø, som blandes med forskellige årstidens urter, frugter og også spirituosa eller Møn Bryghusets øl, til spændende smagsvarianter. Nyord sennep sælges direkte på Nyord - i byens forretninger og på kroen; men også igennem Foreningen Kultivators distributionsnetværk til forretninger, restauranter og turiststeder på Møn & Sydsjælland.


Nyord sennep

DownloadedFile.jpeg

Lokal specialitet med bid

"Nyord sennep" er et fælles projekt af Nyords Handelsdrivende under navnet "Nyord Lokalproduktion", i tæt samarbejde med den lokale landmand og Skov og Naturstyrelsen som lodsejer. Projektet sigter på at sikre erhvervsaktivitet på Nyord i bæredygtig samspil med naturen og samfundsliv. Projektet er blevet støttet af den Lokale Aktionsgruppe (LAG) i Vordingborg kommune.


Nyord Sennep

Så er den første produktion af Nyord-sennep kommet på hylderne klar til salg.
"P.t. kan vi levere 3 grovsennepstyper”, fortæller William Houman, der har leveret den faglige ekspertise i produktudviklingen. ”Vi har hovedproduktet den grove sennep, en dejlig blød honningsennep, som er aromatiseret med mønsk honning og den stærke, sorte sennep, som kan give tårer i øjnene."

Alle 3 sennepstyper kan prøvesmages i den kommende uge, når Noorbohandelen på Nyord tilbyder hjemmebagt speltbrød, røget lam fra Lundevang gård og andre lokale produkter. "Dette er premieren, og vi arbejder stærk på at professionalisere projektet, således at vi også kan levere fiskesennep og julesennep og afprøve mange andre spændende opskrifter i den kommende tid", slutter William Houman.