Noorbohandelens bærkompot er inspirerat af en rabarber trifli, udviklet af køkkenchef Jonas Mikkelsen, Hotel Frederiksminde i Præstø. Du får originalopskriften her:
2 bdt. rabarber
sukker
1 st. vanilje
300g hvid chokolade
4 dl piskefløde
Brun farin
Daggammel rugbrød
Rabarberne skrælles og skæres i små stykker, koges møre i vand, vanilje og tilpas mængde sukker. Køles af. Lægges i bund af portionsglas eller fad. Hvid chokolade smeltes i vandbad, fløden piskes let. Når chokolademassen er kølet lidt ned, vendes den med piskefløden. Massen smøres ovenpå kompotten og sættes på køl. Rugbrødet rives og ristes på pande. Når det er gyldenbrunt, tilsættes brun farin til passende sødme. Køles af, drysses på den færdige trifli lige inden serveringen. Pynt evt. med friske bær og et mynteblad.
Tip: Når du bruger meget saftige bær, kan det være en fordel at bruge lidt kartoffelmel eller anden stivelse til at binde kompotten. Velbekomme.