Opskrift til den sicilianske citronkage
I Noorbohandelen på Nyord kan du købe en kage bage-kit med citronolie, citronsalt og appelsinmarmelade.
INGREDIENSER
3 æg
180 g økologisk rørsukker
1 økologisk citron
180 ml af Noorbohandelens sicilianske olivenolie med citron
3 spsk. appelsinmarmelade
180 g mel, heraf 50% speltmel og 50% hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 knivspids citronsalt
GLASUR
Appelsinmarmelade
1 teske flormelis
Lidt citronolie
Ovnen opvarmes til 160°.
Pisk æg og sukker til skum og bland med den revne citronskal og citronolien. Bland saften af citronen med marmeladen og tilsæt det. Bland mel, bagepulver og en knivspids citronsalt. Rør det ind i massen. Dejen fordeles i en bradepande og bages i 30 minutter.
GLASUR: Varm resten af marmeladen med lidt olivenolie og opløs flormelis i heri. Hæld glasuren over kagen.